Email: info@cdv.ba |Telefon: +387 33 570 025

U Vitezu održana tribina pod nazivom “Bošnjačka zlatna sredina”

U sklopu festivala Dani Ajvatovice 2017, dana 18. maja 2017. godine je poslije akšam namaza u Ahmed-aginoj džamiji u Vitezu održana tribina pod nazivom ”Bošnjačka zlatna sredina”. Gost-predavač bio je dr. Ismet Bušatlić.

Prisutni su mogli čuti predavanje čovjeka koji to radi na unikatan i drugačiji način, a čitavu aktivnost uvodnim obraćanjem najavio je Omer ef. Sikira, glavni imam MIZ Vitez.

”Dani Ajvatovice tradicionalno imaju raznovrstan i bogat program, a ove godine u tu manifestaciju uvršteno je i ovo moje predavanje. Tematika predavanja bilo je izlaganje o zlatnoj bošnjačkoj sredini. To je bio period gdje smo živjeli islam, stvari smo redali na svoja mjesta i poštivali smo druge i drugačije.” – riječi su dr. Bušatlića.

Inače, ovogodišnje učešće Centra na Danima Ajvatovice je četvrto zaredom. Pored predavanja dr. Bušatlića, dana 24. maja 2017. godine u salonu Doma kulture Jajce u 17. 30 sati biti će upriličena javna tribina na temu “Metod srednjeg puta i praksa Bošnjaka kroz ranije vrijeme”, a gost-predavač će biti mr. Muharem Omerdić.

Izvori: https://www.muftiluk-tr.ba i Agencija DAN